Portefeuillehouder
Henk Heijerman

Planning
Startdatum: 01-11-2019
Einddatum: 01-08-2020

Het uitvoeringsprogramma van de centrumvisie Gieten kent een aantal afzonderlijke projecten waar we mee aan de slag gaan. Dit zijn onder andere de herinrichting openbare ruimte bakkerij Job, de herinrichting openbare ruimte 'Schoolstraat' en een nieuwe plek voor de markt. 

Tijd (toelichting)

Terugblik 2019

De uitvoering van de omgevingsvisie centrum Gieten is gestart. De parkeerplaats bij Bakker Job aan de Eekschillersweg is gerealiseerd. De visuele verbinding tussen de Brink en de Molen is inmiddels ook gerealiseerd. 

Doorkijk 2020 e.v.

Vanaf maart 2020 vindt de aanleg van riolering en de herinrichting van de Eekschillersweg plaats. Daarnaast start de herinrichting van de Schoolstraat in april 2020  waarbij ook een nieuw regenwaterriool wordt aangelegd.

De mogelijkheden om de weekmarkt in Gieten te verplaatsen gaan we, in overleg met de betrokkenen, onderzoeken.

In 2020 gaan we verder met het verkennen van de mogelijkheden van de provinciale subsidieregeling 'Herstructurering Ruimtelijke Kwaliteit' voor het gebied van de Stationsstraat-Noord. Hierover is later dit jaar duidelijkheid.

In januari 2020 vindt verder overleg plaats met de ondernemers over het parkeerregime in het winkelcentrum. 

In de omgevingsvisie zijn niet voor alle geplande maatregelen voldoende financiële middelen beschikbaar. We onderzoeken de mogelijkheden voor financiële dekking.