Portefeuillehouder
Henk Heijerman

Planning
Startdatum: 01-01-2018
Einddatum: 31-01-2020

We willen onderzoeken waar verbeteringen in de wandel- en fietsroutes wenselijk zijn en of deze verbeteringen ook kunnen worden uitgevoerd.

Tijd (toelichting)

Terugblik 2019

Ruim 15 jaar geleden is het fietsknooppuntennetwerk in Drenthe geïntroduceerd. Dit netwerk brengt recreanten en toeristen in contact met het mooie landschap en de natuur van Drenthe. Anno 2019 is het netwerk aan een opfrisbeurt toe. In samenwerking met Recreatieschap Drenthe hebben we de wandel- en fietsknooppunten in beeld gebracht en voeren we waar mogelijk verbeteringen uit of onderzoeken we om in de toekomst te verbeteren.

Doorkijk 2020 e.v.

In samenwerking met Recreatieschap Drenthe, gemeente Tynaarlo en gemeente Borger-Odoorn stellen we een projectplan op om te komen tot de realisatie van de verbeteringen op de fietsknooppunten in het Hunzedal. Voor het wandelknooppunten netwerk is Aa en Hunze momenteel niet betrokken bij de uitvoeringsagenda van Recreatieschap Drenthe. Bij het herzien van het beleidsplan Economie, Recreatie en Toerisme zal dit onderwerp en eventuele deelname aan de uitvoeringsagenda van Recreatieschap Drenthe aan de orde komen.