Portefeuillehouder
Bas Luinge

Planning
Startdatum: 01-01-2020

In aansluiting op de Ontwikkelagenda Passend Onderwijs - Zorg die in Noord- en Midden Drents verband is afgesproken, spannen wij ons in om op basis van experimenteren te gaan zoeken naar oplossingen om de jeugdzorg en het onderwijs beter op elkaar aan te laten sluiten.

Tijd (toelichting)

Terugblik 2019

Met inzet van maatschappelijk werk en programma’s zoals Yoop, Vroeg erbij en Vroeg erbij blijven passen we een preventieve aanpak toe waarmee we curatieve inzet willen verminderen.  Dit blijven we in 2020 voortzetten .

De Stichting Attenta heeft zorgroutes in beeld gebracht en een aantal ‘witte vlekken’ geconstateerd en  er is behoefte aan meer inzicht over de bestaande zorgaanbieders en ondersteuningsmogelijkheden.  In het 2e halfjaar is een bijeenkomst met het onderwijsveld (interne begeleiders) en schoolmaatschappelijk werk georganiseerd over zorgroutes.  

 

Doorkijk 2020 e.v.

De gemeente heeft het voornemen om samen met het onderwijs een pilot onderwijs-zorg te organiseren waarbij wordt gedacht aan een algemene zorgvoorziening voor in de school. De pilot moet nog opgestart worden.  Het in 2019 georganiseerde overleg met onderwijsveld en schoolmaatschappelijk werk wordt in 2020 vervolgd.