Portefeuillehouder
Bas Luinge

Planning
Startdatum: 01-01-2020
Einddatum: 31-12-2022

In gezamenlijkheid met de schoolbesturen is het IHP opgesteld. Deze bieden wij uw raad binnenkort ter vaststelling aan. De komende jaren zullen we daar uitvoering aan geven.

Tijd (toelichting)

Terugblik 2019

In 2019 hebben we samen met de schoolbesturen van het primair- en het voortgezet onderwijs gewerkt aan de totstandkoming van een integraal huisvestingsplan Onderwijs (IHP). Dit heeft geresulteerd in een document met draagvlak.
Het IHP is vastgesteld in de raad van 28 november 2019. Het bestaat uit een nadere visie op het onderwijshuisvestingsbeleid en geeft tevens een beschrijving van alle huisvestingsaspecten van de scholen in het primair- en voortgezet onderwijs.

Doorkijk 2020 e.v.

In de komende jaren vijf jaar wordt uitvoering gegeven aan de projecten die omschreven staan in het IHP.  Prioriteit ligt in eerste instantie bij nieuwbouw/ renovatie van Obs De Kameleon in Eexterveen en obs Prins Willem Alexander in Eext. Uitgangspunt bij nieuwbouw is dat Energie Neutraal (BENG) en aardgasloos wordt gebouwd. In 2020 wordt gestart met de bouwvoorbereiding voor renovatie/ nieuwbouw van obs De Kameleon in Eexterveen. Ten aanzien van het Dr. Nassau College vindt er een heroverweging plaats van de tijdelijke huisvesting.