Portefeuillehouder
Co Lambert

Planning
Startdatum: 01-01-2020
Einddatum: 31-12-2022

We zetten meer in op de ondersteuning van dorpen bij de ontwikkeling van initiatieven. Niet door de werkzaamheden over te nemen, maar in de rol van stimuleren en faciliteren. Een voorbeeld is de dorpscoördinator in Grolloo en de sociale huiskamer voor ouderen in Gasselternijveen.

Tijd (toelichting)

Terugblik 2019

Samen met de partners in het armoedepact, inwoners en belangenorganisatie is de “integrale aanpak armoede en schuldhulpverlening” in voorbereiding. Hier vloeien in samenwerking met de genoemde partners acties uit die niet enkel armoedeverlichting bieden, maar meer de focus hebben op het oplossen en voorkomen van de effecten van armoede. Denk hierbij aan vroegsignalering van schulden en aanpak energiearmoede.    2. Initiatieven van dorpsbelangen/dorpscoöperatie hebben we gefaciliteerd, waaronder de huiskamer en de dorpscoördinator Grolloo. 3.  We hebben gesprekken gevoerd en inspiratiebijeenkomsten gehouden met de diverse partners in het onderwijs en de kinderopvang over de versterking van voor- en vroegschoolse educatie en de doorgaande lijn.

Doorkijk 2020 e.v.

Armoedebeleid:

Op 30 januari besluit de Raad over de notitie 'Zelf weer aan het stuur'. In deze notitie zijn uitvoeringsinitiatieven die dit jaar verder uitgewerkt zullen worden.

Initiatieven van dorpsbelangen/dorpscoöperatie

We blijven initiatieven faciliteren, vooral door middel van de inzet van Impuls.

Doorlopende leerlijn Voor en Vroegschoolse Educatie (VVE)

In gesprek met diverse partners in het onderwijs en de kinderopvang gaan we aan de slag met de versterking en uitbreiding in uren van voor- en vroegschoolse educatie en de doorgaande lijn. Dit moet wettelijk voor 1 augustus zijn gerealiseerd.