Portefeuillehouder
Co Lambert

Planning
Startdatum: 01-01-2020
Einddatum: 31-12-2020

We willen dat iedereen zoveel mogelijk kan meedoen.  We vragen inwoners en organisaties van vrijwilligersinitiatieven om daarbij ook inwoners te betrekken waarvoor de kans op een betaalde baan gering is.  Het project "sociale activering"  biedt mogelijkheden om deze kans te vergroten.

Tijd (toelichting)

Terugblik 2019

We hebben samen met Assen en Tynaarlo de kadernota “Werk,  inkomen, meedoen” Participatie en participatiewet in de Drentsche Aa voorbereid  en in december is deze nota door de raad vastgesteld.  We streven er naar dat zoveel mogelijk van onze inwoners mee kunnen doen op de reguliere arbeidsmarkt. We weten dat er ook een groep is voor wie een betaalde baan geen reëel perspectief (meer) is. Voor hen zijn er andere manieren om van waarde en betekenis te zijn, mee te doen en een bijdrage te leveren aan de samenleving.  Het instrument "sociale activering" is erop gericht samen met de inwoner de mogelijkheden te verkennen. 

Doorkijk 2020 e.v.

We blijven het instrument "sociale activering" inzetten waarbij  deelnemers zich kunnen ontplooien en/of ontwikkelen om  (nieuwe) activiteiten te ondernemen in de samenleving en meedoen.  Voor 2020 kunnen naar verwachting 24 nieuwe trajecten in het kader van sociale activering worden gestart.  We gaan in ieder geval jaarlijks monitoren of en op welke wijze onze cliënten met een bijstandsuitkering een bijdrage leveren aan de samenleving.