Portefeuillehouder
Anno Wietze Hiemstra

Planning
Startdatum: 01-01-2020
Einddatum: 31-12-2022

Wij willen ervoor zorgen dat iedereen "mee kan doen" en dat de digitale informatie op onze gemeentelijke website voor iedereen toegankelijk en gebruiksvriendelijk is.

Tijd (toelichting)

Terugblik 2019

Om de inwoners te voorzien van toegankelijke en kwalitatieve webteksten hebben we een training georganiseerd over digitale toegankelijkheid.

Inwoners kunnen goed hun weg vinden in de webformulieren. Dit blijkt uit de veelal positieve feedback die we van inwoners krijgen.

Aan de hand van statistieken zien we dat het bezoek aan de gemeentelijke website steeds vaker via mobiele apparaten gebeurt.

Doorkijk 2020 e.v.

Medewerkers krijgen een training op het gebied van digitale toegankelijkheid zodat ook zij hun kennis op dit gebied uitbreiden en daardoor kwalitatief betere informatie voor de inwoners kunnen schrijven.

Voor digitale toegankelijkheid gaan we in 2020 een 0-meting uitvoeren. Doel hiervan is inzicht te krijgen in het huidige niveau van toegankelijkheid en aandachtspunten te krijgen. Hierdoor kunnen we de website kwalitatief verbeteren voor de inwoners en ondernemers.

We gaan het aantal pagina's (ca. 1000) op onze site verminderen en de kwaliteit van navigatie (ook voor mobiele weergave) en informatie verbeteren.