Portefeuillehouder
Henk Heijerman

Planning
Startdatum: 01-01-2020
Einddatum: 31-12-2022

In de Regio Deal (gesloten tussen het Rijk, de provincie Drenthe en de gemeenten Aa en Hunze, Borger-Odoorn, Coevorden, Emmen, Hardenberg en Hoogeveen) worden op basis van drie pijlers (Wonen, Welzijn en Werk) projecten ontwikkeld, waarvoor (met het principe van cofinanciering) subsidie kan worden aangevraagd.

Tijd (toelichting)

Terugblik 2019

Vanuit de pijler Welzijn van de Regiodeal zijn we gestart met twee projecten. De pilot ‘Kinderen Eerst’ is gericht op het anders organiseren van de ondersteuning van kinderen in twee huisartsenpraktijken. Met het tweede project ‘Positieve gezondheid’ willen we het gedachtegoed van positieve gezondheid breed verspreiden onder organisaties in het sociaal domein. Vanuit de pijler Werken is gestart met het project Digitalisering Vrijetijdseconomie.  We ondersteunen ondernemers bij het maken van digitaliseringsplannen voor hun bedrijf. 

Doorkijk 2020 e.v.

De Regio Deal loopt van 2019 tot en met 2023.  In april en oktober 2020 kunnen weer projecten worden ingediend.  Voor de raden en staten gaan we een werkbezoek in de regio en een Raden- en Statenbijeenkomst organiseren. Raden en Staten worden tussentijds in regioverband op de hoogte gehouden van het verloop van de Regio Deal en de daaruit voortvloeiende projecten.