Portefeuillehouder
Anno Wietze Hiemstra

Planning
Startdatum: 01-01-2021
Einddatum: 31-12-2021



Toelichting

O

Kwaliteit

Terugblik 2020

De Digitalisering in 2020 heeft flink doorgezet. Door corona zijn we massaal gaan thuiswerken. Er zijn diverse maatregelen doorgevoerd om het thuiswerken mogelijk te maken. Office365, en met name het werken met Teams, is in een stroomversnelling terecht gekomen. De opkomst van Microsoft Teams is mede aanleiding geweest om de door de VNG georganiseerde aanbesteding voor vaste telefonie stop te zetten. Omdat de looptijd van ons huidige contract is bereikt,  wordt de vaste telefonie in 2021 opnieuw aanbesteed.

Door het 'verplichte' thuiswerken zijn we steeds beter digitaal gaan samenwerken. Een positief punt in een verder lastig jaar. De automatisering was in 2020 met name gericht op het faciliteren en beheersbaar houden van onze IT infrastructuur.

In 2020 is 70% van de analoge bouwdossiers gedigitaliseerd. De rest volgt in 2021. We verbeteren hiermee onze in- en externe dienstverlening. Een aantal belangrijke contracten loopt af in 2021. We zijn hierdoor genoodzaakt om ons zaak- en archiefsysteem te vervangen. Voor de vervanging van dit door de hele organisatie gebruikte informatiesysteem is in 2020 een aanbestedingstraject opgestart. Een apart onderdeel van dit informatiesysteem is inmiddels vervangen. Dit betreft het nieuwe intranet. Bij deze vervanging is rekening gehouden met onze nieuwe manier van werken.

In 2020 zijn de publiekrechtelijke beperkingen opnieuw georganiseerd en ondergebracht in een centrale voorziening van het kadaster. Daarnaast is  de planning en control cyclus verder geoptimaliseerd o.a. door in Pepperflow een  raadsmodule te implementeren.  Het is nu voor de raad makkelijker aantekeningen te maken en digitaal vragen te stellen.  Door middel van vernieuwde rapportages is in 2020 een verbeterd inzicht ontstaan in o.a. het sociaal domein en in onze financiën.