Portefeuillehouder
Anno Wietze Hiemstra

Planning
Startdatum: 01-01-2021
Einddatum: 31-12-2021



Toelichting

--

Kwaliteit

Terugblik 2020

In 2020 hebben we gekeken hoe we ook als college en ambtelijke organisatie stappen kunnen zetten in het sturen op de pijlers met als doel beter te kunnen anticiperen op wat komen gaat en om makkelijker verbanden te kunnen leggen tussen de verschillende ontwikkelingen. In het vierde kwartaal zijn we daarom de PHO’s (portefeuillehoudersoverleggen) anders gaan organiseren.
De belangrijkste veranderingen zijn dat er nu voor elk onderwerp een PHO is en we in de organisatie de rol van pijlerregisseur hebben geïntroduceerd. De pijlerregisseur kijkt integraal mee in zijn pijler en breder over de pijlers met de andere pijlerregisseurs. Wij denken dat door op deze manier te werken we de focus op de juiste onderwerpen krijgen, we nog meer integraal gaan werken, meer structuur in het proces zit en we minder overleggen hebben en we minder ad-hoc werken.
In elk PHO wordt de LTA (Lange Termijn Agenda) besproken. Tijdens de eerste PHO’s zijn wensen m.b.t. de doorontwikkeling van de LTA naar voren gekomen. Deze worden in 2021 gezamenlijk met de wensen vanuit de raad opgepakt.