Portefeuillehouder
Henk Heijerman

Planning
Startdatum: 01-01-2021
Einddatum: 31-12-2022

Omschrijving (toelichting)

We onderzoeken waar verbeteringen in de wandel- en fietsroutes wenselijk zijn en of deze verbeteringen ook kunnen worden uitgevoerd.



Toelichting

R

Kwaliteit

Terugblik 2020

In 2020 is in het programmateam en de stuurgroep Hunze gesproken over een nadere uitwerking van het project fietsverbinding langs de Hunze.  Fiets- en mountainbike verenigingen zijn verantwoordelijk voor het onderhoud en verbetering van de mountainbikeroutes in Aa en Hunze. De gemeente heeft de verenigingen gefaciliteerd bij hun werkzaamheden.

In 2020 is door het Toeristisch Platform Aa en Hunze (Toeplah) de laatste hand gelegd aan vijf kinderfietsroutes Steenmannetje op Fietse.

Ook is in 2020 in Drenthe het wandelplatform opgericht waar de gemeente in vertegenwoordigd is. Dit platform heeft tot doel om Drenthe een aantrekkelijke en vitale wandelprovincie te laten zijn.

Het project ruiternetwerk in de Drentsche Aa is in 2020 opgeleverd. In dit project is samen met partners als omliggende bedrijven, gemeente Tynaarlo, Recreatieschap en Staatsbosbeheer een groot netwerk aangelegd voor ruiters en menners met de daarbij behorende voorzieningen zoals opstaplocaties en een digitaal ruiternetwerk www.buitenrijden.nl.