Portefeuillehouder
Anno Wietze Hiemstra

Planning
Startdatum: 01-01-2021
Einddatum: 31-12-2022

Omschrijving (toelichting)

De algemene subsidieverordening (2006) en een deel van de beleidsregels zijn verouderd. Dit is de aanleiding om de kaders en randvoorwaarden voor subsidieverstrekking te actualiseren – passend binnen de huidige uitgangspunten en beleidsdoelstellingen.

Het actualiseren is met name gericht op subsidies die worden verstrekt middels de beleidsregels. Onderdeel daarvan is de analyse van de bestaande beleidsregels – onder andere de beleidsregels welzijnsactiviteiten 1999 - en dat gekeken wordt naar een nieuwe opzet voor subsidies. Het Leefbaarheidsfonds is hier ook onderdeel van. Hierbij wordt ook gekeken hoe we initiatieven beter kunnen waarderen op het effect in de samenleving.



Toelichting

O

Kwaliteit

Terugblik 2020

In 2020 is een startnotitie geschreven met daarin de aanzet voor het actualiseren van de kaders en randvoorwaarden voor subsidieverstrekking. In navolging van de startnotitie zijn de kaders en randvoorwaarden nader uitgewerkt. De basis voor de kaders komen voort uit bestaande visiedocumenten en input van een ambtelijke werkgroep. Het resultaat is een concept subsidiebeleid en concept subsidieverordening. 

In het najaar van 2020 heeft de Rekenkamercommissie onderzoek gepresenteerd naar de doelmatigheid en doeltreffendheid van de Subsidies Burgerparticipatie. De aanbevelingen zijn  - waar passend -  meegenomen in het proces en uitwerking.

(zie ook activiteit 1.1.1.2)

Doorkijk 2021 e.v.

De besluitvorming over de uitvoering van het subsidiebeleid en de Algemene subsidieverordening start in 2021.