Kwaliteit (toelichting)

Terugblik 2022

De werkgroep die bestaat uit ervaringsdeskundigen en professionals, heeft zich het afgelopen jaar bezig gehouden met:    

-  Voetpaden-/obstakelinventarisatie
-    Vervoer: Hoe kun je gebruik maken van openbaar vervoer in bijvoorbeeld een rolstoel?
-    Laaggeletterdheid
-    Voorzieningen voor blinden en slechtzienden, zoals een  belevingsbijeenkomst voor bewustwording bij Hendrik Kok in Rolde. Dit was een bijeenkomst voor medewerkers gemeente, raadsleden en college. Ook is een bezoek gebracht aan de Boerhoorn over toegankelijkheid.
-  Toegankelijkheid van gebouwen, waaronder recreatiebedrijven. Er wordt een onderzoek uitgevoerd door een externe partij om de toegankelijkheid van gebouwen in Aa en Hunze te checken (nog in uitvoering).
-    Hoge Nood app.  De werkgroep wil deze app meer bekendheid geven, zodat mensen weten waar een openbaar toilet is. Zij gaan onder andere in gesprek met ondernemers en ze delen stickers uit aan deelnemende bedrijven.
-    Sportmogelijkheden oud/jong met handicap
-    Jeugd
-    Positie werkgroep toegankelijkheid ten aanzien van gemeente. De werkgroep is druk bezig om zichzelf te laten zien en meer bekendheid te krijgen. De werkgroep heeft meegedacht over toegankelijkheid van gemeentelijke website, verkiezingen en nieuwbouw school Eexterveen.  Daarnaast aandacht gevraagd voor de toegankelijkheid van evenementen (o.a. verplicht stellen van een minder-valide toilet). Tot slot zijn er ook gesprekken gevoerd met beleidsmedewerkers om hun  kennis over het thema toegankelijkheid  te vergroten.