Kwaliteit (toelichting)

Terugblik 2022

De nieuwe raad is op 30 maart 2022 geïnstalleerd. In de raadsvergadering van 21 april vonden de overige benoemingen plaats. Daarnaast zijn de overdrachtsdocumenten van een aantal commissies en raadswerkgroepen aangenomen, namelijk die van de Auditcommissie, de Rekenkamercommissie, de intergemeentelijke raadswerkgroep Gemeenschappelijke Regelingen en de Werkgeverscommissie. Tot slot is ook het voorstel van de raadswerkgroep bestuurlijke vernieuwing aangenomen.

Er is een inwerkprogramma voor de nieuwe gemeenteraad en het nieuwe college samengesteld. Naast een aantal praktische zaken zijn ook onderwerpen, zoals de Gemeentewet, het Reglement van Orde (RvO), de raadsinstrumenten, presenteren en spreken in het openbaar, en integriteit besproken. Ook hebben de teams Ruimtelijk Beleid, Samenleving en Financiën een presentatie gegeven over de belangrijkste beleidsthema's van het komende jaar.

In de loop van het jaar heeft de raad kennis gemaakt met de politie en diverse Gemeenschappelijke Regelingen.

De raadswerkgroep Sociaal Domein heeft samen met de ambtelijke organisatie op 23 juni een Werkconferentie georganiseerd. Tijdens deze bijeenkomst heeft de raad gesproken met vrijwilligers en ervaringsdeskundigen over de thema's Meedoen, Armoede, Jeugd en ouderen/kwetsbare volwassenen.

Op 6 september is de raad door de ambtelijke organisatie geïnformeerd over de Omgevingswet en het thema Duurzaamheid. 

Tenslotte heeft de raadswerkgroep Druut in het najaar een tweetal werkbezoeken georganiseerd in het kader van de stikstofproblematiek.