Omschrijving (toelichting)

In onze organisatieontwikkeling 'Aa en Hunze stroomt' werken we aan ons doel om de effectieve en efficiënte organisatie te zijn die voldoet aan de wensen en behoeften van inwoners en politiek.



Toelichting

--

Kwaliteit

Terugblik 2021

Als organisatie is het onze missie om de gemeente Aa en Hunze mooi te houden en elke dag een beetje mooier te maken. Wij willen er zijn voor onze inwoners en wij dienen de politiek. Omdat de maatschappij verandert en ons speelveld groter en complexer is geworden, moesten we als organisatie veranderen. Dat deden we in onze organisatieontwikkeling 'Aa en Hunze stroomt!'.  De verandering is er (zó doen we het nu). Aa en Hunze stroomt! hebben we daarom afgerond. De volgende stap is dat we meer ervaring opdoen, meer leren, beter maken wat we hebben bedacht, beter worden en dat meer laten zien. In de 'Focus organisatie 2021-2022' hebben we onze koers bepaald aan de hand van 3 speerpunten.
1. Met energie en plezier aan het werk: activiteiten gericht op het verminderen van werkdruk en het werken op basis van talenten.
2. Op tijd weten wat je moet weten: activiteiten gericht op het verbeteren van interne informatievoorziening.
3. Samen resultaten behalen: activiteiten gericht op meer planmatig en resultaatgericht werken. 

De speerpunten uit het medewerker tevredenheidsonderzoek (MTO) zijn hierin verwerkt. Alle activiteiten gekoppeld aan de speerpunten zijn gestart. Voorbeelden zijn het project dienstverlening, het verder ontwikkelen van de website en het intranet en het project voor het verbeteren en vastleggen van bedrijfs-kritische werkprocessen. Klaar is bijvoorbeeld het inwerkprogramma voor nieuwe medewerkers en bijna klaar de nieuwe gesprekscyclus 'Maak werk van je talent'.