Omschrijving (toelichting)

De raad heeft in 2017 besloten tot gedeeltelijke sloop en nieuwbouw van MFC de Boerhoorn in Rolde. Het bestaande gebouw voldeed niet meer aan de huidige wensen en eisen. Aan het nieuwe MFC wordt een gezondheidscentrum met huisartsen, een apotheek en een praktijk voor fysiotherapie gekoppeld.  



Toelichting

--

Kwaliteit

Terugblik 2021

In 2021 is de nieuwbouw van MFC Boerhoorn gerealiseerd. De bouw is naar tevredenheid, in goede harmonie met de eigenaars van het gezondheidscentrum en de bouwers en redelijk conform planning verlopen. De aanlevering van bouwmaterialen heeft voor enige vertraging gezorgd maar in november 2021 is het gebouw door de bouwers opgeleverd. Ook de nieuwe bestrating en de uitgebreide parkeervoorziening ligt er sinds eind december in. 

Sinds december 2021 zijn de zalen weer te reserveren door de vele verschillende gebruikers. Door de Corona-crisis ligt dit nu echter grotendeels stil. De vaste huurders Het Rolder Historisch Gezelschap, Attenta, Impuls en Biblionet hebben de door hen gehuurde ruimte ingericht en in gebruik genomen.  Van de bezoekers krijgen de beheerders veel positieve reacties. Ook de huisartsen en de fysiotherapeuten zijn in december 2021 verhuisd naar hun deel van de Boerhoorn. 

In 2021 is de beheersstichting MFC Boerhoorn formeel opgericht en zijn 5 bestuursleden benoemd.  Samen met deze bestuursleden wordt hard gewerkt aan de overdracht van de beheerstaken aan de stichting en hierin zijn al flinke stappen gezet.