Omschrijving (toelichting)

We onderzoeken waar verbeteringen in de wandel- en fietsroutes wenselijk zijn en of deze verbeteringen ook kunnen worden uitgevoerd.



Toelichting

--

Kwaliteit

Terugblik 2021

In 2021 is in het programmateam en de stuurgroep Hunze gesproken over een nadere uitwerking van het project fietsverbinding langs de Hunze. Het bestaande fietsknooppuntennetwerk is gereed en functioneert goed. Wel zijn er in samenspraak met bijvoorbeeld ondernemers kleine aanpassingen en verbeteringen doorgevoerd. 

Fiets- en mountainbike verenigingen zijn verantwoordelijk voor het onderhoud en verbetering van de mountainbikeroutes in Aa en Hunze. Deze routes zijn afgelopen jaar waar mogelijk aan elkaar gekoppeld tot een netwerk.  De gemeente heeft de verenigingen gefaciliteerd bij hun werkzaamheden, waarbij de routes doorlopend worden verbeterd en de wandelaars en fietsers waar mogelijk van elkaar worden gescheiden.

In 2021 zijn op plaatsen nieuwe dorpsommetjes ontwikkeld, welke onderdeel gaan vormen van het wandelknooppunten netwerk waar de gemeente zich op aan zal gaan sluiten. In het Zwanemeerbos is door Boscamping Zwanemeer voor de kinderen ook een nieuw kabouterpad aangelegd.