Omschrijving (toelichting)

Samen met de schoolbesturen is het Integraal Huisvestingsplan onderwijs (IHP) opgesteld. Dit plan is door uw raad vastgesteld. De komende jaren zullen we daar uitvoering aan geven.



Toelichting

--

Kwaliteit

Terugblik 2021

In 2020 is gestart met het voorbereidingsproces voor renovatie/nieuwbouw van basisschool De Kameleon in Eexterveen, dat een vervolg heeft gekregen in 2021. Er zijn verkennende gesprekken geweest met Stichting PrimAH, de directie en MR van de school en maatschappelijke partners in Eexterveen (kinderopvang, sport, st. Kardeel en Dorpsbelangen). Het haalbaarheidsonderzoek is middels een inhoudelijk voorstel in maart 2021 aan de raad voorgelegd. Er komt nieuwbouw van de school achter op het sportveld op de huidige locatie.  Het budget voor de nieuwbouw van de school en het budget voor parkeervoorzieningen en optimalisatie van het sportveld is bij de begrotingsraad in november beschikbaar gesteld. De verwachting is dat het bouwproces kan starten in 2022.

In november 2021 is gestart met het voorbereidingsproces renovatie/ nieuwbouw basisschool Prins Willem Alexander in Eext. We zijn in gesprek met st. PrimAH en de directie van basisschool Prins Willem Alexander.  In het eerste kwartaal van 2022 gaan we ook in overleg met de omwonenden van 't Witzand, de gebruikers van de gymzaal en Vereniging Dorpsbelangen Eext.