Omschrijving (toelichting)

Het Zorg- en Veiligheidshuis Drenthe (ZVHD) kan worden ingeschakeld bij complexe (zorg)casussen. Met behulp van een casusregisseur worden casussen opgepakt die vaak zodanig complex zijn dat deze niet alleen binnen het reguliere kader afgewikkeld kunnen worden. Door deze aanpak vinden we andere of nieuwe mogelijkheden, waardoor we in deze specifieke casussen stappen kunnen zetten naar een werkende oplossing. We zetten ook in 2021 in op de samenwerking met ZVHD en de daar aan gekoppelde partijen.



Toelichting

--

Kwaliteit

Terugblik 2021

Het Zorg en Veiligheidshuis Drenthe (ZVHD) is in 2021 bij meerdere complexe casussen betrokken geweest. Bij deze casussen is er vaak sprake van meervoudige problematiek. Daarbij moet gedacht worden aan huiselijk geweld, zowel minderjarigen als volwassenen met forse gedragsproblemen, verslavingsproblematiek al dan niet vergezeld van strafrechtelijke overtredingen.  Deze zaken zijn meestal dermate complex dat deze ook in 2022 nog doorlopen en de ervaring leert dat de inbreng van het ZVHD van grote meerwaarde is.

Het ZVHD verzorgt voor Aa en Hunze ook de nazorg voor ex-gedetineerden. Als iemand voor minimaal 2 weken in detentie gaat krijgt het ZVHD een melding. Gedurende de detentie wordt ervoor gezorgd dat de basisbehoeften ( o.a. onderdak, inkomen, identiteitsbewijs en zorgverzekering ) op orde zijn, voordat men weer uit detentie komt. In 2021 heeft het ZVHD voor 10 personen deze nazorg geleverd.