Omschrijving (toelichting)

De algemene subsidieverordening (2006) en een deel van de beleidsregels zijn verouderd. Dit is de aanleiding om de kaders en randvoorwaarden voor subsidieverstrekking te actualiseren – passend binnen de huidige uitgangspunten en beleidsdoelstellingen.

Het actualiseren is met name gericht op subsidies die worden verstrekt middels de beleidsregels. Onderdeel daarvan is de analyse van de bestaande beleidsregels – onder andere de beleidsregels welzijnsactiviteiten 1999 - en dat gekeken wordt naar een nieuwe opzet voor subsidies. Het Leefbaarheidsfonds is hier ook onderdeel van. Hierbij wordt ook gekeken hoe we initiatieven beter kunnen waarderen op het effect in de samenleving.



Toelichting

--

Kwaliteit

Terugblik 2021

In maart 2021 zijn de Algemene Subsidieverordening Aa en Hunze 2021 en het nieuwe subsidiebeleid vastgesteld in de raad. Hiermee zijn de kaders en randvoorwaarden voor subsidieverstrekking op hoofdlijnen geactualiseerd en daarmee is deze activiteit ook afgerond. 

In 2021 is vervolgens verder gegaan met de verdere uitvoering, zoals het actualiseren van de beleidsregels welzijnsactiviteiten 1999.