Omschrijving (toelichting)

Omschrijving
Experimenteren in Aa en Hunze betekent dat we naar andere manieren van werken zoeken om samen met inwoners onze doelen te bereiken en inwoners daar actief bij te betrekken. Vanuit het programma AndersOmDoen is afgesproken dat we experimenteren met het realiseren en het sturen op effecten in de samenleving. Daarnaast heeft de raad besloten om zijn vergaderstructuur dusdanig aan te passen, zodat er meer ruimte is voor inbreng van en contact met inwoners. Die andere manier van werken komt ook naar voren in de signaleringsgesprekken, het betrekken van de dorpskenners bij de gemeente en de projecten vanuit het project Jouw idee Samen uitvoeren.



Toelichting

--

Kwaliteit

Terugblik 2021
In de afgelopen periode hebben enkele raads- en commissieleden samen met een ambtelijke werkgroep een aantal processtappen geformuleerd die tot doel hebben om enerzijds een doelenboom ten aanzien van het onderwerp biodiversiteit te ontwikkelen en anderzijds om de werkwijze/methode om te komen tot maatschappelijke effecten te ontdekken en ontwikkelen. De ambitie hierbij is om inwoners meer te betrekken bij het formuleren van onze maatschappelijke effecten. 
Deze processtappen zijn uitgewerkt in een plan van aanpak.  Daarmee zijn de voorbereidende stappen afgerond.  De nieuwe gemeenteraad zal hier verder handen en voeten aan geven.