Huisvestingsvragen van (culturele) verenigingen in Gieten hebben geleid tot onderzoek naar de mogelijkheden en het uitwerken van verschillende scenario's. Het Dr. Nassau College is daaruit als voorkeurslocatie naar voren gekomen voor de realisatie van een onderwijs en cultuur accommodatie in Gieten. Op basis van het participatietraject volgt definitieve besluitvorming.

Kwaliteit (toelichting)

Terugblik 2023
In afstemming met de klankbordgroep, bestaande uit vertegenwoordigers van culturele verenigingen en dorpsbelangen, is onderzoek gedaan naar een geschikte locatie voor huisvesting van de culturele verenigingen in Gieten. Uit dat onderzoek is de voorkeur gekomen voor een accommodatie in combinatie met onderwijs op de locatie van het Dr. Nassaucollege.  

Over deze voorkeurslocatie is de gemeenteraad in april 2023 geïnformeerd. Omwonenden en andere belanghebbenden zijn in het daaropvolgende participatietraject op 25 april 2023 tijdens een inloopbijeenkomst geïnformeerd en gevraagd om reacties. Met zowel omwonenden als ook de klankbordgroep en directie Dr Nassau College zijn in de 2e helft van 2023 goede gesprekken gevoerd over vooral de zorgen rondom parkeer- en geluidsoverlast bij omwonenden. Om zorgvuldig om te gaan met deze zorgen is meer tijd nodig om tot een besluit te komen. Besluitvorming is om die reden niet meer in 2023 gehaald en wordt doorgeschoven naar 1e helft 2024.