Wij volgen actief de ontwikkelingen met betrekking tot het provinciale project verdubbeling N34 en aanpassing van het verkeersknooppunt Gieten. Wij nemen deel aan zowel de ambtelijke als de bestuurlijke begeleidingsgroep N34 die door de provincie is ingericht. Wij zorgen ervoor dat onze inwoners, bedrijven en belangenorganisaties ook actief worden meegenomen in het omgevingsproces.

Kwaliteit (toelichting)

Terugblik 2023
Vanwege het taakstellend budget van € 90  miljoen en inflatie heeft het college van GS begin 2023 besloten om focus aan te brengen in het onderzoek naar het verbeteren van de verkeersveiligheid op de N34 en de doorstroming van het verkeersplein Gieten. Als gevolg van de bijstelling worden in de milieueffectrapportage nog 8 van de 16 alternatieven onderzocht. In april 2023 heeft de provincie Drenthe op ons verzoek de raad hierover bijgepraat. 
In het kader het omgevingsproces hebben meerdere bijeenkomsten met de focusgroep plaatsgevonden. In oktober 2023 heeft de provincie twee inloopbijeenkomsten georganiseerd waar omwonenden, bedrijven en belangstellenden konden meepraten en aangeven wat zij belangrijk vinden bij de verdere uitwerking van de plannen.