Wij onderschrijven de wens van de provincie Drenthe om fietsprovincie van Nederland te worden. Er wordt zorggedragen voor veilige, voldoende en voor iedereen toegankelijke fietspaden. In 2024 gaan wij daarom aan de slag met de aanleg van verschillende fietspaden. 

Kwaliteit (toelichting)

Terugblik 2023
In 2023 zijn de volgende werkzaamheden uitgevoerd:

  • Spijkerboor-Eexterveen: Er is gestart met de verwerving van de benodigde gronden. Voor het gedeelte waar geen gronden beschikbaar zijn/komen (deel Nw Annerveen - Annermond) zijn gesprekken gevoerd over mogelijke alternatieven. Voor het zuidelijk gelegen gedeelte Annermond - Eexterveen zijn gesprekken gevoerd met de diverse grondeigenaren. Deze gesprekken hebben in 2023 niet geleid tot de benodigde grondaankopen. 
  • Amen - Grolloo fase 2: Voor de tweede fase is een deel van de benodigde grond aangekocht. Omdat de overige gronden niet aangekocht kunnen worden, is besloten om voor dit gedeelte het fietspad voort te zetten over de rijbaan. Hierbij worden de nodige verkeersmaatregelen getroffen. 
  • Nijlande-Ekehaar: In samenwerking met beide verenigingen dorpsbelangen is het definitieve tracé in concept bepaald. In 2023 is gestart met de aankoop van benodigde gronden.  
  • Grolloo-Papenvoort (langs het Oostereind): In 2023 is een tracé studie uitgevoerd waarbij een voorkeurstracé is voorgesteld.