Kwaliteit (indicator)

G

Kwaliteit (toelichting)

Ondanks de krapte op de arbeidsmarkt zijn wij als organisatie (nog) in staat om openstaande vacatures goed in te vullen.  De huidige arbeidsmarkt vraagt echter nieuwe methodes om vacatures te blijven invullen. We hebben verschillende acties doorgevoerd die ons daarbij helpen. Onze concurrentiepositie blijft evenwel een uitdaging. 
We zetten in op het vinden  van talenten, maar ook het behouden van medewerkers vinden we belangrijk. Dit doen we door goed werkgeverschap uit te voeren, we bevorderen een positief werkklimaat waarin we medewerkers waarderen, maar zijn duidelijk en transparant in waar we voor staan. Dat zetten we ook in voor ons werkgeversmerk. Zo is een professionele arbeidsmarktvideo met bijbehorende campagnemateriaal gerealiseerd.

Ook zijn we bezig om de ontwikkelingen in de externe arbeidsmarkt in beeld te brengen. Onze arbeidsmarktpositie, de uitvoering van de nieuwe CAO en het actueel houden van het arbeidsvoorwaardenpakket vormen hierbij een uitdaging die mogelijk een financieel effect gaan hebben.

We willen het actief personeelsbeleid inzetten om nog beter in te kunnen spelen op de maatschappelijke opgaven die (gaan) spelen en bij het voorspellen van de mogelijke toekomstige bezetting op basis van vooronderstellingen rond door- en uitstroom.