Kwaliteit (indicator)

O

Kwaliteit (toelichting)

Er loopt een aantal subsidieregelingen voor isolatiemaatregelen, waaronder de regiodeal Zuid- en Oost Drenthe subsidie. Daarnaast is in april de gemeentelijke subsidieregeling voor isolatiemaatregelen open gesteld. 

We hebben een structureel team van energiecoaches. We merken dat de urgentie bij inwoners om energie te besparen minder is dan ten tijde van de energiecrisis. We richten ons op actieve communicatie over energiecoaches. Zij informeren en ondersteunen inwoners over de verduurzaming van hun woning. 

Er is een provinciaal "fixteam". Dit is een team van klussers die langs gaat in wijken en buurten om kleine energiebesparende maatregelen, zoals tochtstrips of een waterbesparende douchekop,  in huis te komen installeren. Het doel is om dit jaar in onze gemeente meerdere wijkacties te houden waarbij het fixteam langs komt. De inzet van het Fixteam blijkt in Drenthe dusdanig succesvol, dat opschaling nodig is (er is momenteel sprake van een wachtlijst). Daarom is het nog onduidelijk of dit jaar onze wijkacties uitgevoerd kunnen worden. 

In samenwerking met woningcorporaties en huurdersverenigingen organiseren we informatiebijeenkomsten en eigen fixteamacties (met vrijwilligers) om ook huurders te kunnen helpen met kleine energiebesparende stappen.