Kwaliteit (indicator)

G

Kwaliteit (toelichting)

Een overzicht van activiteiten:

  • De ondersteuning van sport- en cultuurverenigingen vindt continu plaats, evenals het werven van vrijwilligers. Via bijeenkomsten of naar aanleiding van een vraag. Enkele voorbeelden zijn het opzetten van Dynamic Tennis is gestart in Annen en Gasteren,  in navolging van Gieten,. Een bijeenkomst voor sportverenigingen over een  Veilig Sportklimaat. Tot slot de start van het project van ICO en Impuls  ‘jongerenateliers in het veen; diverse creatieve workshops voor jongeren van 12 jaar en ouder.
  • De Nationale Diabetes Challenge start eind april en de wandelgroep in Annen krijgt een vervolg. Er zijn enkele nieuwe  wandelgroepen in onze gemeente gestart. 
  • De voorbereidingen voor de gebiedsgerichte aanpak (gericht op leefstijl, leefbaarheid en sociale samenhang o.a. de thema’s roken, alcohol, middelengebruik en mentale weerbaarheid) zijn in volle gang. Dit vraagt extra tijdsinzet voor Impuls Welzijn en buurtsport- en cultuurcoaches. Zodra dat geregeld is kunnen we dit, samen met inwoners van 1 of 2 dorpen starten: inwoners bepalen zelf met welke thema’s ze aan de slag willen,  op basis van het gedachtegoed Positieve Gezondheid. 
  • Via het Drentse programma Samen Gezond in Beweging werken we samen aan de thema’s  gezond voedselaanbod, roken en mentale weerbaarheid. Het thema mentale weerbaarheid krijgt dit jaar extra aandacht; samen met  inwoners, jongeren en professionals gaan we verkennen wat nodig is om de mentale weerbaarheid te verbeteren en  waar men terecht kan voor ondersteuning en hulp.