Kwaliteit (indicator)

G

Kwaliteit (toelichting)

Met de aankoop van de locatie van Yorneo in Papenvoort kunnen we het verblijf van Oekraïners continueren en garanderen. Op deze opvanglocatie zijn op dit moment 384 bedden beschikbaar. Vanwege een extra verzoek om opvangplekken vanuit het Rijk hebben we de inzet om in 2024 door te groeien naar circa 420 bedden. Wanneer de nood hoog is, zouden we mogelijk nog een aantal aanvullende noodgebouwen kunnen plaatsen.

In de tijdelijke gemeentelijke opvang (TGO) voor asielzoekers in De Biester richten we ons op een bezetting van 80 bedden, waarbij we kunnen uitbreiden naar maximaal 87 bedden.  Onlangs hebben we het pand van De Biester aangekocht.

Om te voorzien in de basisbehoeften van de vluchtelingen maken we verschillende kosten. Denk hierbij aan kosten voor energieverbruik, beveiliging, maar ook het uitbetalen van het leefgeld. We verwachten dat we in 2024 nog verschillende kosten maken met betrekking tot de opvang van vluchtelingen. Met name in Papenvoort om de opvanglocatie klaar te maken, maar ook de kosten van het realiseren van kookfaciliteiten in De Biester.  Bovendien gaan we nog verschillende aanpassingen doen aan het terrein, denk hierbij aan het herstraten van sommige plekken, het plaatsen van straatverlichting en het realiseren van sport- en speelvoorzieningen.  

De kosten van de opvang van Oekraïners worden gedekt door het Rijk. De kosten van de opvang van asielzoekers worden door het COA gedekt, ook nu we deze locatie in eigen beheer hebben.