De gemeente Aa en Hunze gaat een visie en beleid opstellen voor een laadinfrastructuur. Dit is een verplichting vanuit het nationaal Klimaatakkoord. De visie dient iedere twee jaar te worden geactualiseerd. Gekoppeld aan de visie en beleid wordt er een plan uitgerold voor verdere uitrol van strategische laadpalen binnen de gemeente.

In 2021 is het opstellen van de laadvisie gezamenlijk met de provincie en alle Drentse gemeenten uitbesteed. Hier is voor gekozen omdat laadinfrastructuur over gemeentegrenzen heen gaat, en op dit vlak al veel wordt samengewerkt met andere gemeenten en provincies. Daarnaast zijn de vaste onderdelen voor de laadvisie voor elke gemeente hetzelfde. 

Het college heeft ingestemd met de laadvisie en besloten deze ter vaststelling aan te bieden aan de raad. 

De laadvisie beschrijft de ambities en strategie van de gemeente voor een toereikend laadnetwerk voor elektrische voertuigen. In het uitvoeringsprogramma geeft de gemeente aan hoe ze de visie uit gaat werken. In de fase van het uitvoeringsprogramma zal ook participatie plaatsvinden. Bij elkaar geven deze documenten aan wat, waarom en hoe de gemeente omgaat met het nieuwe thema 'laadinfrastructuur'.   

 

O