In gezamenlijkheid met de schoolbesturen is het integraal huisvestingsplan onderwijs IHP opgesteld en voeren wij dit huisvestingsplan uit. 

School De Kameleon Eexterveen

Het proces van uitvoering heeft door de bestemmingsplanprocedure vertraging opgelopen. Daarnaast is het beschikbare budget niet (meer) toereikend. Door aanpassing van de normbedragen en de factoren in de huidige marktwerking (hogere materiaal- en loonkosten, inflatie) wordt het investeringsbedrag hoger. Dat betekent extra kapitaallasten.  Voor verder informatie verwijzen wij u naar de raadsbrief die u onlangs over dit onderwerp heeft ontvangen.

School PWA Eext

In november 2021 is gestart met het voorbereidingsproces renovatie/ nieuwbouw basisschool Prins Willem Alexander in Eext. We zijn in gesprek met st. PrimAH en de directie van basisschool Prins Willem Alexander.  In het eerste kwartaal van 2022 en in april zijn wij in overleg geweest met de omwonenden van 't Witzand, de gebruikers van de gymzaal (besturen gymvereniging ADO en Muziekvereniging TOGIDO) , de Vereniging Dorpsbelangen Eext en De Boermarke in Eext. Het proces krijgt de komende periode een vervolg.  Verwachting is dat vervangende nieuwbouw van de school de voorkeur zal krijgen. 

 

R