We gaan aan de slag met het meer toegankelijk en gebruiksvriendelijk maken van onze website. We laten de website meer aansluiten op de wensen en behoeften van onze klanten, Een actuele, toegankelijke website is een belangrijk onderdeel van een hoogwaardige dienstverlening. Voor mensen met een beperking zit daar een extra belang bij: voor hen moet ook alle digitale informatie bereikbaar zijn. Daarom werken we samen met onder andere SiteImprove om onze website op een hoog toegankelijkheidsniveau te krijgen en te houden. Als overheid zijn wij verplicht aan de eisen WCAG 2,1, niveau A en AA te voldoen.

De gemeentelijke website is geïmplementeerd met een paar nieuwe functies. Deze functies, het vergroten van teksten en een knop voor dyslexie, zorgen voor een verhoogde toegankelijkheid voor onze inwoners. 

De toegankelijkheidsscore van de website is nog steeds een ruime voldoende en vergroten we met de aanschaf van de readspeaker.  De verwachting is dat deze voor de zomer online staat. Met behulp van een readspeaker worden (online) pagina's voorgelezen aan mensen met een visuele beperking. 

De grote update van de website die voor dit jaar op de planning staat, is helaas vertraagd.  Ondanks de drukke werkzaamheden streven we er naar om deze dit jaar af te ronden.

O