Planning
Startdatum: 01-01-2022
Einddatum: 31-12-2022

Omschrijving (toelichting)

Het inventariseren van ontbrekende schakels draagt bij aan het optimaliseren van ons fietspadennetwerk. Op basis van de inventarisatie stellen we prioriteiten in de aanleg van ontbrekende schakels. We zetten in op het verhogen van de verkeersveiligheid en we willen proberen om het gebruik van de fiets voor het woonwerkverkeer en de recreatieve doeleinden te stimuleren.

Kwaliteit (indicator)

-



Toelichting

O

Kwaliteit

Overzicht 2021

In 2021 worden de volgende fietspad aangelegd en/of voorbereid, te weten:

1. Fietspad Amen-Grolloo.  In 2020 is de eerste fase vanaf het dorp Grolloo tot de kruising Amerweg/Vredenheim aangelegd. In fase 2 (kruising Vredenheim-aansluiting bestaand fietspad Amen) is de verwerving van alle gronden nog niet afgerond. De uitvoering van fase 2 is gepland in 2021.

2. Fietspad parallel aan N34 richting de Bosweg. De voorbereiding van genoemd fietspad is opgepakt. Uitvoering  eerste helft 2021 gereed.

3. Schoolroute Spijkerboor - Eexterveen. Dit is een lastig dossier. De schoolroute in combinatie uitvoeren met het Hunze-tracé is vooralsnog niet aan de orde. Herinrichting van de rijbaan om zodoende een fietssuggestiestrook aan te leggen is niet mogelijk, de wegbreedte is te smal en verbreding is door de aanwezige bomenrij niet mogelijk. Grondverwerving is lastig omdat er van sommige grondeigenaren weinig medewerking te verwachten is. Gekeken wordt of het tracé zodanig is aan te passen dat dit met grondverwerving wel lukt.

4. Fietsverbinding Nijlande - Ekehaar.  Het tracé onderzoek is uitgevoerd met betrokkenen. Er is een voorkeursvariant gemaakt  die verder wordt uitgewerkt en besproken, waarna verdere besluitvorming vormt.

5. Fietspad Kniphorstbos. Er is vergunning aangevraagd bij de Rijksdienst voor cultureel erfgoed. We hebben de opdracht gekregen een archeologisch bureau onderzoek uit te voeren en in het verlengde hiervan een program van eisen te maken en vervolgonderzoek in het veld te doen. Het resultaat van het bureau onderzoek is afgerond en ligt bij de Rijksdienst. Alvorens we verder kunnen met het PvE moet de Rijksdienst het bureau onderzoek goedkeuren. We zijn in afwachting van de reactie van de Rijskdienst. Daarna volgt PvE en het vervolgonderzoek ter plaatse. Het bureau die we daar voor ingehuurd hebben kan vrij snel schakelen zodat we daar geen vertraging ondervinden. Op basis van de uitkomst kan de Rijksdienst vergunning verlenen.