Planning
Startdatum: 01-01-2021
Einddatum: 31-12-2021

Omschrijving (toelichting)

Voor een deel van de werkzoekenden is extra inzet nodig om onder andere de competenties te vergroten gericht op betaald werk. Hiervoor gebruiken we de infrastructuur van iWerk binnen Werkplein Drentsche Aa (voormalig Alescon - Noord) indien dit op de markt niet mogelijk is.

Kwaliteit (indicator)

-



Toelichting

R

Kwaliteit

Stand van zaken 2021

De ambitie van WPDA om mensen naar werk te begeleiden is ten opzichte van 2020 naar beneden bijgesteld tot 600 inwoners voor de drie gemeenten samen (2020 was 700 inwoners).  Ondanks het feit dat de nieuwe inburgerginswet is uitgesteld tot 1 januari 2022 wordt onder gemeentelijke regie gestart met en intensivering in de begeleiding.  De ambitie is om in 2021 65 statushouders uit  te laten stromen naar werk of een opleiding.

De samenwerking tussen gemeenten en UWV op het gebied van dienstverlening aan werkgevers en het bemiddelen van kandidaten is vanaf 1-1-2021 vastgelegd in wetgeving (de wet Suwi -  structuur uitvoeringsorganisatie werk en inkomen).  Dit houdt in dat gemeenten en UWV in alle arbeidsmarktregio’s een basispakket aan dienstverlening moeten bieden aan werkgevers en dat zij de wijze waarop daar uitvoering aan wordt gegeven vastleggen in een uitvoeringsplan.  In onze arbeidsmarktregio wordt al gewerkt conform de regeling en betreft de vaststelling van het uitvoeringsplan een formalisering van reeds bestaande praktijk.  Het uitvoeringsplan is een beschrijving van de activiteiten die plaats vinden in 2021 en de ambities voor dit jaar.

De Wsw-medewerkers zijn per 1-1-2021 organisatorisch volledig ingevoegd in de gemeentelijke organisatie en vormen de kernteams en het project is daarmee afgerond.