Planning
Startdatum: 01-01-2021
Einddatum: 31-12-2022

Omschrijving (toelichting)

We gaan ons mooie robuuste landschap beschermen en blijven een gemeente waar het goed wonen en recreëren is. Daarom zetten we meer in op toezicht en handhaving. We treden actief op tegen verrommeling van het landschap, illegale reclame/bouw en toezicht bij risicovolle evenementen. Daarnaast gaan we behalve bouwcontroles ook steekproefsgewijs andere Wabo-vergunningen controleren en pakken we het toezicht op permanente bewoning van recreatieparken zelf op.

Kwaliteit (indicator)

-



Toelichting

O

Kwaliteit

In tegenstelling tot vorig jaar heeft Bouw- en RO toezicht minder te lijden van COVID 19. Dit toezicht ligt dan ook gewoon op schema. Voor toezicht brandveiligheid werken we voor een deel samen met de VRD. De VRD heeft als stelregel geen fysieke controles tijdens de COVID 19 periode. Op dit vlak lopen we dan ook achter bij de planning.

Toezicht APV en evenementen is natuurlijk erg afhankelijk van de mogelijkheden tijdens COVID 19. Er mag op dat vlak niet zo veel dus toezicht hoeft nagenoeg niet plaats te vinden. De Strategienota Toekomst Vakantieparken Aa en Hunze 2020-2024 is door de raad vastgesteld. De bijbehorende Uitvoeringsagenda 2021-2022 is door het college vastgesteld. In dat kader vindt ook toezicht op permanente bewoning plaats. Dit toezicht loopt geheel volgens planning.

Windpark Oostermoer is met bouwen gestart in 2020. De eerste molens zijn opgeleverd en voor de rest is de verwachting dat ze rond de zomer zijn gerealiseerd en dat het park operationeel wordt. Ten behoeve van toezicht op het park wordt er momenteel gewerkt aan een toezichtplan .

Toezicht dat wordt uitgevoerd namens de gemeente door de RUD (bodemtoezicht, bedrijventoezicht, toezicht asbestsanering en toezicht toepassing grond) loopt volgens planning.