Planning
Startdatum: 01-01-2021
Einddatum: 31-12-2021

Omschrijving (toelichting)

In 2020 was het 75 jaar geleden dat Nederland is bevrijd. Om hier aandacht aan te besteden en inwoners te betrekken is er een speciale subsidieregeling lokale activiteiten 75 jaar Vrijheid Aa en Hunze 2020 opengesteld. De subsidie is van de gemeente en de provincie Drenthe en ondersteunt activiteiten/projecten speciaal gericht op het herdenken van de Tweede Wereldoorlog en het vieren van vrijheid en democratie.

Kwaliteit (indicator)

-



Toelichting

R

Kwaliteit

Ruim 30 organisaties hebben subsidie aangevraagd en ontvangen voor activiteiten 75 jaar vrijheid in 2020. Een paar zaken, zoals de uitgifte van boeken/tijdschriften, is in 2020 gerealiseerd. Vanwege de coronamaatregelen zijn activiteiten geannuleerd of doorgeschoven naar vooral april en mei 2021. Helaas kunnen deze activiteiten ook dit jaar vanwege de coronamaatregelen niet door gaan.

Inmiddels is aan de betrokken organisaties de vraag voorgelegd of ze hun activiteit willen annuleren of toch nog verschuiven naar 2022. Als activiteiten niet door (zijn ge)gaan, moet de organisatie de subsidie terugbetalen aan de gemeente (minus de gemaakte kosten). De subsidie is een cofinanciering met de provincie, bij annulering van de activiteiten moet dit uiteindelijk ook verrekend worden met de provincie. Enkele activiteiten worden waarschijnlijk verplaatst naar 2022.