Planning
Startdatum: 01-01-2020
Einddatum: 31-12-2022

Omschrijving (toelichting)

Omschrijving
Experimenteren in Aa en Hunze betekent dat we naar andere manieren van werken zoeken om samen met inwoners onze doelen te bereiken en inwoners daar actief bij te betrekken. Vanuit het programma AndersOmDoen is afgesproken dat we experimenteren met het realiseren en het sturen op effecten in de samenleving. Daarnaast heeft de raad besloten om zijn vergaderstructuur dusdanig aan te passen, zodat er meer ruimte is voor inbreng van en contact met inwoners. Die andere manier van werken komt ook naar voren in de signaleringsgesprekken, het betrekken van de dorpskenners bij de gemeente en de projecten vanuit het project Jouw idee Samen uitvoeren.

Kwaliteit (indicator)

-



Toelichting

O

Kwaliteit

De raadswerkgroep heeft een planopzet geschreven waarin de stappen om te komen tot een maatschappelijk effect  op het gebied van biodiversiteit zijn uitgewerkt.  Samen met betrokken organisaties en inwoners geven we als raad, college en organisatie uitvoering aan dit plan.  Binnenkort neemt het presidium een besluit over de planopzet. De uitvoering hiervan vindt in de tweede helft van 2021 plaats.

Vanwege de coronamaatregelen kent de uitvoering van deze activiteit en het beschikbaar gestelde budget een langere doorlooptijd.